Informatie

In de salon wordt er gewerkt met producten van Mineral Skin Cosmetics.

De verschillende grondstoffen,voor de producten van Mineral Skin Cosmetics, zijn afkomstig uit de diepte van de Dode Zee.

De Dode Zee ligt op de Syrisch-Afrikaanse breuk, een geologisch verschijnsel dat in het verre verleden bij een enorme aardverschuiving is ontstaan. Vele oeroude aardlagen, rijk aan allerlei mineralen, kwamen bloot te liggen en er. ontstonden zoutwaterbronnen die een dal en een meer vormden op 400 meter onder de zeespiegel, de laagste plek op aarde. Het water voelt zwaar en olieachtig aan, terwijl het geen olie bevat. Dat komt omdat een derde van het gewicht van het water uit vaste bestanddelen bestaat, namelijk mineralen en zouten. De hoge concentratie van magnesium zorgt voor het olieachtige gevoel. Verdere bestanddelen van het water zijn vooral: montmoriloniet, caoliniet, iliet, kwarts, calciet, soclium, potassium, calcium, strontium, lithium, chloriden, sulfaten en bromiden.

Reeds in de oudheid ontdekte men het geheim van de weldadige werking van het water en de modder van de Dode Zee op de huid. Het is bijvoorbeeld bekend dat Cleopatra speciale karavanen naar de Dode Zee zond om water en modder voor haar baden te halen. In onze tijd van moderne kennis en technologie is men er met succes in geslaagd om het schoonheidsgeheim van de natuur te verwerken tot unieke huidverzorgingsproducten, waarvan de producten van Mineral Care van de Firma Intercosma zich onderscheiden in kwaliteit en exclusiviteit.

Voor meer informatie kijk op www.mineralskincosmetics.nl.